Overige therapieën

Radiale shockwave

Shockwave is een behandelmethode om chronisch letsels, verkalkingen in spieren, pezen en slijmbeurzen alsook triggerpoints (pijnpunten) in het lichaam te behandelen. Met de hulp van een vrij te bewegen behandelkop worden pneumatisch gegenereerde schokgolven in het betreffende lichaamsdeel gebracht.

Indicaties voor behandeling zijn:

 • chronische tennisarm
 • verkalkingen t.h.v. de schouder, de heup en de knie
 • hielspoor
 • achillespeestendinitis
 • bursitis throchanterica
 • triggerpoints
 • chronische patellapeestendinitis
Lorem ipsum dolor si
Lorem ipsum dolor si

Andullatie

Andullatie is een nieuwe, complete pijnloze methode voor pijnbestrijding. Tijdens een sessie op de andullatiematras ervaart de patiënt zowel de warmte via infrarode straling als de masserende trillingen. Andullatie kan helpen om uw pijnklachten te onderdrukken. De gewrichten, de spieren, de beenderen, de hersenen en de organen reageren elk verschillend op de afwisselend hogere en lagere frequenties. De overdracht van trillingen naar de verschillende lichaamsdelen gebeurt via het zogenaamde proces van resonantie. Cellen worden daardoor gestimuleerd om meer energie te produceren. De activiteit van onze hersenen zal door de trillingen gestimuleerd worden, waarbij meer endomorfines en hormonen worden aangemaakt, wat verklaart dat men zich na de sessie zo goed en ontspannen voelt.

Indicaties binnen de behandeling zijn:

 • stofwisselingsstoornissen
 • regeneratieproblemen
 • lymfestoornissen
 • krampen en myogelosen
 • doorbloedingsstoornissen
 • rugklachten (ischias - hernia)
 • fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom

Voor meer informatie bezoek: www.andullatie.be - www.hhp.be

Endermologie

Endermologie is een behandelmethode waarbij met een toestel met een key-module het bindweefsel van het lichaam wordt aangepakt. Endermologie kan zowel therapeutisch als cosmetisch worden toegepast.

Binnen onze praktijk wordt de therapeutische behandeling toegepast voor:

 • behandeling van littekenfibrose, littekens t.g.v. keizersnede, littekens van brandwonden, littekens die leiden tot compressie en irritatie (vb. t.h.v. kleine huidzenuwen) , alsook recente littekens.
 • behandeling van stijfheid van gewrichten (vb na operatie), verstuikingen,tendinopathiën, pijnlijke aandoeningen (fibromyalgie) en spierspanningen.
 • behandeling van veneuze insufficiëntie, zware benen en opgezwollen enkels.
 • behandeling van spierpijnen, recuperatie bij sporters, spiertrauma’s bij hun littekenvorming.
 • behandeling van opgezwollen arm na vb borstreconstructie of borstamputatie.

De cosmetische endermologie wordt binnen de praktijk toegepast voor:

 • cellulitis, compacte en fibreuse cellulite, cellulite met sterke waterophoping (zachte cellulite) en recente of oudere cellulite t.g.v. zwangerschap of na huidverslapping.
 • “after- baby” behandeling: cellulite ontstaan tijdens de zwangerschap, uitgerokken zones na bevalling, littekens na keizersnede en silhouetonvolmaaktheden na de zwangerschap. (bezoek eveneens de website: www.handenenvoeten.be )

Kinetec therapie

De kinetec is een toestel dat gebruikt wordt binnen de kinesitherapie voor de nabehandeling van kruisbandletsels van de knie, na totale knieprothese, na heupprothese en bij breuken of letsels van de onderste ledematen waarbij een flexie of extensiebeperking van de knie of heup aanwezig is.

Lorem ipsum dolor si
Lorem ipsum dolor si

Taping, tensiotaping en bandages

Na jarenlange ervaring binnen het voetbal en tennisgebeuren kan je binnen de praktijk terecht voor een passende tape of bandage. Tensiotaping is een nieuwe begrip binnen de taping , welke wij ook toepassen binnen onze praktijk.

Trilplaat

De trilplaat is een toestel waarbij trillingen je lichaam uit balans gaan brengen, hierdoor moet je je spieren aanspannen om deze dysbalans te corrigeren waardoor we spierversterkend gaan werken.

Laser

Laser wat staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation is een type lichtbron, die een smalle, evenwijdige bundel elektromagnetische straling uitzendt van een of meerdere golflengten. Laser gaat zijn werking doen thv. de mitochondriën , structuren die de energiehuishouding binnen de cellen regelen. Activering met laserlicht zorgt ervoor dat er meer energie beschikbaar komt waardoor de cel actiever en de celpomp wordt geactiveerd, waardoor zure afvalproducten verwijderd worden en het celherstel versnelt. Dit noemen we biostimulatie.

Effecten van laser: Activering van ons afweermechanisme, celherstel via de collageen-synthese, ontstekingsremming, pijndemping en circulatieverbetering.

Indicaties voor laser: Gewrichtsaandoeningen (distorsies) , peesletsels, spierletsels (contusie, verrekking, rupturen), bursitis en huidaandoeningen (ulcus, decubitus, herpes en littekens).

Nieuw sinds 2015 binnen onze praktijk is de fysiowarm Tecar

Bij Tecar therapie wordt een radiofrequente stroom tussen 0,5 en 1,0 MHz door het lichaam gestuurd door middel van twee electrodes. Tecar stimuleert het membraan-potentiaal en herstelt het celmetabolisme, het zorgt voor een verhoogde ionenbeweging, herstelt het chemisch en elektrisch evenwicht van de cel en stimuleert de mitochondriën om meer ATP aan te maken.

Endogene warmte zorgt voor vasodilatatie van de weefsels. Door het stimuleren van het lymfesysteem zorgt het tevens voor een verbetering van de drainage. Dit resulteert in een versneld weefselherstel , werkt ontstekingsremmend en pijnstillend en zorgt voor een verbetering van de mobiliteit , een betere spierontspanning en een verbeterde drainage. Tecar deed zijn intrede afgelopen jaar in de topsport . Het kan ingezet worden voor de behandeling van botten, gewrichten, spieren, pezen, bloedvaten en lymfevaten.

Enkele indicaties: Artritis, atrose, breuken, kraakbeenletsels, kneuzingen, vergroeide littekens, bursitis, carpaal tunnel, cervicalgie, lumbago, oedeem, peesletsels, contracturen, fibromyalgie, frozen shoulder, tenniselleboog, verstuikingen.

Please publish modules in offcanvas position.