Wat is osteopathie?

Osteopathie is een zachte geneeswijze die de totale mens aanpakt: Dit noemen we holistisch. We kijken niet alleen naar de klacht van de patiënt, maar kijken waar de klacht vandaan komt. Wat is de echte oorzaak? Welke delen van het lichaam zijn betrokken? Welke ” verborgen” aandoeningen staan ermee in verband? Een osteopaat behandelt niet alleen de klachten, maar zoekt eveneens naar het ontstaan ervan.

Enkele voorbeelden

  • Men zal zijn voet gemakkelijker verzwikken omdat men reeds langere tijd rugklachten heeft, met als gevolg dat men “iets anders” is gaan lopen.

  • Hoofdpijnen kunnen voortvloeien uit een letsel t.h.v. de schedel, maar kunnen eveneens ontstaan door spanningen in de omgeving van het hoofd, door een letsel van de hals, de rug, het bekken of zelfs vanuit organen.

  • Rugpijnen kunnen ontstaan door een zuivere verdraaiing van de rug, maar elk orgaan is tezelfdertijd verbonden met onze organen. Beide kunnen ze invloed op mekaar uitoefenen.

De osteopaat zal steeds naar de “gehele” mens kijken en zal men zich niet laten “misleiden” door de klacht alleen.

Veel last van uw gewrichten of van hoofdpijn? Laat het ons weten.

Lorem ipsum dolor si

Osteopathie is een Totaal Behandeling

De osteopaat behandelt steeds de wervelkolom. De mens ontstaat door het samenvoegen van twee cellen. Daarna treden er een aantal celdelingen op. Het eerste orgaan dat zo gevormd wordt is onze wervelkolom. Dit gebeurt voor het hoofd wordt gevormd!
Vanuit deze wervelkolom ontstaan nu alle andere structuren. Bovenaan komt er een uitstulping wat het hoofd wordt, onderaan krijgen we uitstulpingen voor de ledematen. Deze twee elementen blijven steeds verbonden met de wervelkolom zowel voor de voeding als voor de besturing.

Vanuit de wervels vertrekken zenuwbanen naar de organen en de ledematen, vandaar dat de wervelkolom heel belangrijk is. Een onevenwicht hier kan alzo het gehele lichaam verstoren.
Om tot een evenwicht in het lichaam te komen, moet de osteopaat het evenwicht in de wervelkolom herstellen.

Wat is de wervelkolom

Als osteopaat hebben we drie grote hulpmiddelen.

De manipulatie
Een osteopaat die een goede opleiding heeft genoten is alles behalve een “kraker”. Hij heeft geleerd te manipuleren op een manier die het lichaam geen schade toebrengt. Door zijn goede uitgangshouding en door de gerichte ontspanning van het gebied dat behandeld moet worden, komen deze technieken ZACHT over. De manipulatie is precies gelokaliseerd, ontspannen, pijnloos en van korte duur.

Orgaan-technieken of viscerale technieken
Hier gaat de osteopaat zeer zacht de organen en hun omringende weefsels ontspannen en ontdoen van verklevingen, verklevingen welke ontstaan na operaties of ten gevolge van verkeerde houding.

Zo kan een orgaan de oorzaak zijn van een rugletsel en een rugletsel kan eveneens de oorzaak zijn van een orgaanklacht.

Schedel-technieken of craniale technieken
De schedel bestaat uit een aantal botstukken die allen blijven bewegen t.o.v. elkaar, en dit gedurende het hele leven. Deze botstukken worden verbonden door “suturen” of naden.

Vanuit deze suturen vertrekken een aantal vliezen = fasciae die door het gehele lichaam lopen en onze hersenen, ruggemerg, organen, spieren, zenuwbanen en bloedvaten omringen. Door op de schedel te werken kunnen we zo andere plaatsen in ons lichaam beïnvloeden.

OSTEOPATHIE BEHANDELT DE GEHELE MENS

Please publish modules in offcanvas position.